E-handelsjättens förslag: Ingen utdelning – “mest ansvarsfulla”

"En allmän osäkerhet".

I går kallade e-handelsjätten Dustin till årsstämma. En stämma som ska ta plats den 15 december. I samband med detta så meddelar dock Dustin att man inte vill göra någon utdelning till aktieägarna i år.

Det finns fortsatt en allmän osäkerhet i samhällsekonomin och, vilket kommunicerades i samband med bokslutskommunikén, en tydligt avvaktande utveckling i vissa av Dustins kundsegment, säger Mia Brunell Livfors, styrelseordförande i Dustin, i en kommentar.

Annons

Styrelsen föreslår alltså att att inte betala utdelning till aktieägarna för verksamhetsåret 2021/2022. Anledningen är osäkerheten på marknaden och att man då hellre vill betala av skulder.

Detta, i kombination med en vilja att sänka skuldsättningsgraden i snabbare takt efter förvärvet av Centralpoint, ligger till grund för styrelsens förslag till stämman att besluta om att inte betala utdelning. I nuläget anser styrelsen att det är det mest ansvarsfulla beslutet. Dustin har en stark marknadsposition och vi är övertygade om bolagets långsiktigt hållbara och lönsamma tillväxt, säger Mia Brunell Livfors.

LÄS ÄVEN: Dustin köper konkurrent för över 4 miljarder

Annons