E-handelsplattformar går samman: ”Blir störst i Norden”

"Tillsammans kan vi erbjuda det bästa av båda världar."

Wikinggruppen och Mystore, två av de ledande e-handelsplattformarna i Sverige respektive Norge, går samman. Det meddelar bolagen via ett pressmeddelande under morgonen.

LÄS ÄVEN: Wikinggruppen slås ihop med Visma: “Ingen större dramatik”

Annons

Båda bolagen ingår sedan tidigare i Visma-koncernen och tillsammans blir de en stor spelare i Norden med över 2 600 kunder, och en omsättning på över nio miljarder kronor på plattformarna.

Nu blir vi en mer slagkraftig aktör i en alltmer konkurrensutsatt marknad i Norden, med större kapacitet till att investera i innovation och utveckla ett bredare utbud av produkter och tjänster. Som ett bolag ska vi göra näthandel enklare och mer effektiv för våra kunder, säger Albin Jansson, vd för Wikinggruppen, i en kommentar.

Ta ett helhetsgrepp

Albin påpekar även att näthandeln blir alltmer komplex, något som gör att det blir svårt och ofta dyrt att navigera mellan olika alternativ. Och målet med sammanslagningen är att bli en leverantör med ett helhetsgrepp om hela verksamheten för små och medelstora bolag i Norden.

Handlare förväntar sig i allt högre grad hjälp i detta arbete och då av en aktör som tillhandahåller all önskad funktionalitet inom en och samma plattform. Det kan vi nu erbjuda, tillägger Albin Jansson.

Lars Jakobsen, vd för Mystore, beskriver sammanslagningen som perfekt match:

Vi har båda en stark position i Norden och har en gemensam vision om att göra det enkelt för bolag att lyckas med handel. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder det bästa av båda världar. Vi tar ansvar för att leverera förstklassiga tjänster och fortsätta vara en pålitlig partner för alla våra kunder, säger Lars Jakobsen.

LÄS ÄVEN: Så blir nya plattformsjätten: ”Räknar med att erbjuda mer”

Annons
Annons