E-handlaren föll efter pandemin – säger upp anställda

"Anpassar bolagets kostym".

Sparpaketen duggar tätt just nu och här kommer ännu ett. Dynamic Code, som täljde guld på självtester under de mest intensiva pandemiåren, tvingas säga upp ett 20-tal medarbetare - främst inom produktion.

Anledningen uppges vara att tillväxten inom den digitala vården bromsat in och inte heller vuxit på det sätt man förväntat sig.

Annons

Efterfrågan har av naturliga skäl minskat i takt med att pandemin ebbat ut. Nu anpassar vi bolagets kostym mer till nuvarande omsättningsnivå, säger Anne Kihlgren, grundare och ordförande för Dynamic Code, i ett uttalande.

Samtidigt har produktionsbehovet gått ned drastiskt. Därför kommer man även att fokusera på färre saker, för att säkerställa att den kassa man samlade på sig under 2020 och 2021 räcker längre. Bolaget pausar även satsningen i Tyskland.

"Bedöms ha stor potential"

Bland de satsningar man däremot kommer att arbeta vidare med finns den digitala diagnostikplattformen, där vårdgivare, patient och eventuellt apotek kopplas ihop efter självtest.

Plattformen kan användas av både oss och andra aktörer och bedöms ha en stor potential i det nya vårdlandskapet där självprovtagning i hemmet och digitalisering är centralt. I det klimat som råder nu måste vi mycket tydligare fokusera våra resurser rätt, säger Anne Kihlgren.

Dynamic Code omsatte 375 miljoner och rörelseresultatet landade på 100 miljoner under 2021.

Men förra året gick det desto tuffare både med försäljning och resultat, efter att avtalet med Folkhälsomyndigheten gått ut. Under det andra kvartalet vände man dessutom till en förlust på 37 miljoner.

LÄS ÄVEN: Kicks ska DNA-testa sina kunder: "Mer pricksäker rådgivning online"

Annons
Annons