E-handlaren laddad för tillväxt – med ny ägare i ryggen

Siffrorna pekar åt rätt håll igen.

Batteriexperten hade ett fulladdat 2022. E-handlaren, vars utbud avslöjas i namnet, fick under året inte bara ny ägare i konkurrenten Teknikdelar. Bolaget lyckades även få sin försäljning att peka åt rätt håll igen. Det trots att siffrorna vid en första anblick säger något annat.

LÄS ÄVEN: Teknikdelar efter uppköpet: ”Vi är öppna för dialog”

Annons

Batteriexpertens nettoomsättning sjönk nämligen från 64 miljoner kronor för perioden 2021/2022 - till 52,3 miljoner under 2022.

Värt att notera är förstås att bolaget under sitt senaste verksamhetsår gick över från brutet räkenskapsår till kalenderår. Det i sin tur innebär att det senaste bokslutet endast är räknat över åtta månader, maj till december.

Pandemieffekten har klingat av

Slår man ut omsättningen per månad så nådde batteriexperten en försäljning på 6,6 miljoner i snitt under 2022, att jämföra med tidigare 5,3 miljoner. Samtidigt gör man ett resultat (EBIT) på 4,2 miljoner kronor, att jämföra med 2,9 miljoner föregående år.

Tillgången på material och personal i Asien ger en jämnare tillgång av produkter vilket tidigare påverkat bolaget. Fraktpriserna från Asien var under en period väldigt höga, men har nu kommit ner till mer rimliga nivåer, skriver bolaget i bokslutet.

Batteriexperten har försäljning i Sverige, Norge samt Tyskland och ingår sedan i maj 2022 i en koncern där Spares Europe Ab är moderbolag. Koncernens majoritetsägare är i sin tur Verdane Capital.

Annons