Teknikdelar efter uppköpet: ”Vi är öppna för dialog”

"Vi är långt ifrån klara".

Imorse kunde Ehandel berätta att Teknikdelar köpt upp nätbutiken Batteriexperten. Synergieffekterna för bolagen sägs vara många och planen är att bli störst på mobiltillbehör och batterier.

LÄS ÄVEN: Teknikdelar.se fyller lucka med förvärv: “Värdefull know how“

Annons

Bolaget bakom Teknikdelar.se, Spares Nordic AB, omsatte runt 590 miljoner kronor både 2020 och 2019. Nu sägs dock tillväxten vara igång igen.

Har ni några siffror från 2021 att dela med er av?

Trots utmaningarna som rådde och råder fortfarande, lyckades vi växa mot året innan och fortsätta leverera svarta siffror, säger Talal Alshammari, Teknikdelars vd, till Ehandel.

Vi var förstås även nyfikna över vad man betalat för Batteriexperten, men detta avslöjas tyvärr inte. Det är “mellan oss och tidigare ägare av Batteriexperten”, säger Talal.

Planerar ni fler förvärv?

Med vår målsättning om att fortsätta växa och leverera lösningar som skyddar och förlänger elektroniska enheter, främst mobiler så kommer vi vara öppna för att hitta företag som kompletterar vårt sortiment.

Växer utan förvärv

Förvärv ska dock inte vara det primära fokuset för Teknikdelar, utan det är främst om man hittar en bra kandidat som det kan bli aktuellt. Tillväxten ska alltså finnas där utan uppköp.

Vi har en fin organisk tillväxt på samtliga av våra marknader. Vi verkar i samtliga nordiska marknader och planen är att fortsätta växa organiskt, vi upplever att vi är långt ifrån klara. Men skulle vi snubbla över rätt företag som matchar vår filosofi och sortiment så är vi öppna för dialog.

Annons

Vad är era utmaningar just nu?

Likt resten av världen drabbas vi av ökade fraktkostnader och högre råmaterialkostnader. Trots det, och att vi även möter starka tillväxttal från i fjor, så har vi fortsatt att ha en fin organisk tillväxt under första kvartalet 2022.

Annons