E-handlaren slog 3 miljoner på en dag: ”Ska gå mot Amazon-tänket”

Gjorde sin bästa dag någonsin.

I normala fall brukar e-handlaren ABS Wheels sälja för ungefär 400 000 till 600 000 kronor om dagen såhär års.

Men gårdagen var långt ifrån normal - då kom nämligen försäljningen upp i 3,1 miljoner kronor, vilket innebar ett nytt rekord för en enskild dag.

Annons

Vi har aktivt jobbat med att bredda sortimentet, i dagsläget har vi ökat med 30 aktörer till 72 stycken på vår plattform då tanken är att vi ska gå mot Amazon-tänket, säger ABS Wheels VD Andie Lahdo till Ehandel.

Konsumenten ska kunna hitta alla världens märken på vår sajt. Genom att bygga ut sidan så attraherar vi in nya sökord vilket leder till mer trafik och därmed fler affärer.

Kommer ni att ha fler sådana dagar den närmsta tiden?

Gårdagen var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning.

LÄS ÄVEN: E-handlarens kändistrick - försäljningen ökar direkt

Ökar under corona

Enligt Andie Lahdo, som lutar sig mot Analytics-data som tyder på ökad trafik och konvertering, kommer företagets försäljningstillväxt att landa på mellan 42 och 46 miljoner kronor i år.

Hur har corona påverkat er hittills?

Alla påverkas såklart av detta, på ett eller annat sätt. Tack och lov har ingen av våra medarbetare blivit allvarligt sjuk. Pandemin har gjort att människor känner sig tryggare att handla på nätet, av den anledningen har vi ökat och något som vi tror gjort oss extra populära är att vi valt att jobba med säkra hemleveranser till dörren.

Annons

Vad räknar ni med att omsätta för helåret 2020?

Vi har ett brutet räkenskapsår så vi hinner avverka en grym vintersäsong samtidigt som vi har en kommande sommarsäsong framför oss. Den 30 juni 2021 står vi på 150 miljoner kronor med samma positiva vinstmarginal som föregående år, avslutar Andie Lahdo.

LÄS ÄVEN: E-handlarna avslöjar: Så känner vi för att sälja på Amazon.se

Annons