E-handlaren svingar vidare mot 55 miljoner – och dubblar butiksytan

Samarbetar med 310 golfklubbar i Europa.

Efter elva år är Out of Bounds nu inne på sin sista golfsäsong i sina befintliga lokaler på Bergfotsgatan i Mölndal. Den 18 september går nämligen flyttlasset. Men de behöver inte konka golfbollarna, eller sina 35 anställda, alltför långt.

LÄS ÄVEN: E-handlaren svingar hem konkurrenten: ”Väldigt glad”

Annons

Flyttlasset är bara en kort pitch med lite rull ner för backen till Flöjelbergsgatan. Den nya lokalen mäter 2 000 kvadratmeter och rymmer både kontor, lager och butik på ett och samma ställe. Flytten innebär också att golfbutiken kommer att bli dubbelt så stor som i dag.

Tack vare en rejält tilltagen lokalyta samt att allt är under ett och samma tak, kommer vi kunna bedriva en mer effektiv bollprocess och ha ett mer modernt och effektivt lagersystem som kommer kunna säkerställa snabba och precisa leveranser till alla våra kunder runtom i Europa, säger Johannes Bergenwall, vd på Out of Bounds.

10 miljoner golfbollar

Out of Bounds grundades i Kungsbacka sommaren 2007 och deras affärsidé bygger på att i samarbete med golfklubbar dyka efter bollar i vattenhinder, för att sedan sälja dem igen. Ett upplägg som har visat sig vara en bra affär.

I dag samarbetar företaget med 310 golfklubbar i Europa och målsättningen är att återvinna över 10 miljoner golfbollar på årsbasis. Omsättningen väntas under 2023 landa runt 55 miljoner kronor. En ökning med nästan 25 procent jämfört med 44,2 miljoner 2022.

Vi har lagt ned otroligt mycket tid och omtanke för att kunderna ska få bästa möjliga köpupplevelse i vår nya butik med ett nytt, genomtänkt butikskoncept. Hållbarhet kommer alltid att vara centralt för Out of Bounds, säger Johannes Bergenwall.

Annons