Ebay omsatte 104 miljarder: ”Vi ska höja marginalerna”

"Våra prioriteringar tydliga".

Den globala e-marknadsplatsen Ebay redovisar sina siffror för sitt fjärde kvartal och helåret 2019. Det rapporterar Tamebay.

LÄS ÄVEN: Marknadsplatsfajt: eBay förlorar mot uppstickaren eBUYGumm

Annons

Under sitt sista kvartal sjönk bolagets omsättning med två procent och landade på 2,8 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 27 miljarder kronor. Den totala handelsvolymen under perioden minskade med fem procent, jämfört med samma period året innan, och uppgick till 23,3 miljarder dollar.

För helåret ökade omsättningen med en procent och summerades till 10,8 miljarder dollar, alltså cirka 104 miljarder kronor. Handelsvolymen på Ebay uppgick till 90,2 miljarder dollar i fjol, vilket är en minskning med fem procent.

LÄS ÄVEN: 6000 säljare hoppar på e-jättens nya betallösning

Jag är stolt över hur bra våra team har presterat det senaste året samt över de innovativa lösningarna som vi har levererat till våra köpare och säljare, säger Scott Schenkel, tillförordnad vd på eBay.

När vi går in i 2020 är våra prioriteringar tydliga. Vi kommer att fortsätta driva intäkter genom våra tillväxtinitiativ, leverera fler säljverktyg, förbättra köpupplevelsen genom att utnyttja vår strukturerade data samtidigt som vi ska höja marginalerna. Vi tror att dessa ansträngningar kommer att hjälpa oss att nå en hållbar och lönsam tillväxt på lång sikt och jag ser fram emot att möta alla de möjligheter som ligger framför oss.

Annons