Efter förluståret: Caliroots tar ny fart med tillskott på 18 miljoner

Fyller på kassan igen.

En förhållandevis blygsam tillväxt och ett resultat som störtdök från minus 9 till minus 40 miljoner. Så såg facit ut när e-handlaren Caliroots räknade ihop 2018, vilket Ehandel kunde avslöja tidigare i år.

LÄS ÄVEN: Caliroots gjorde förlust på 40 miljoner - tar in nytt kapital

Annons

Kort därpå stod det klart att bolaget hade gjort en nyemission som resulterat i 28 nya miljoner, varav investeraren Christina Stenbecks bolag Camshaft stod för 18.

Nu rapporterar Breakit, som lutar sig mot handlingar från Bolagsverket, att Caliroots har gjort ytterligare en nyemission i vilken befintliga ägare gått in med totalt 18 miljoner. Exakt vem eller vilka som gått in med de nya miljonerna har inte avslöjats, men pengarna ska enligt uppgift användas till investeringar som är planerade under 2020.

I ett mejl till Breakit skriver Caliroots vd Andreas Koschnike att bolaget håller på att stänga 2019 men att det redan nu står klart att det inte blir någon vinst i år heller. Däremot utlovas bättre siffror jämfört med förra året.

2019 var lite av ett turnaround-år för oss. Även om vi inte kommit runt helt, så har vi jobbat hårt med minska lagerbindning samt att ändra vår produkt och märkesmix, skriver han.

LÄS ÄVEN: Caliroots byter ut Klarna: "Kommer bli väldigt bra för oss"

Annons