Efter förlustsmällen – friluftsjätte i konkurs

"Förändrade köpvanor hos konsumenterna".

Hösten 2021 köpte multibrand-koncernen Thevea Brands Group upp Friluftsvaror. En outdoor-aktör som förutom e-handeln Friluftsvaror.se drivit en butik i Malmö, och sedan våren 2023 ytterligare en på Väla i Helsingborg.

LÄS ÄVEN: Utökar handelsimperiet med nytt förvärv: ”I en mycket expansiv fas”

Annons

Målet var att öppna flera nya butiker, men så ser det inte ut att bli. Företaget som grundades redan 1968 har nämligen begärts i konkurs. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Bakgrunden till konkursen är fall i försäljningen, vilket i sin tur beror på den allmänt försämrade ekonomin i samhället vilket lett till förändrade köpvanor hos konsumenterna, skriver företagets styrelseledamot i konkursansökan till Tingsrätten.

Röda siffror

Konkursutförsäljningen pågår just nu i båda butikerna och kommer enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson att hålla på fram till i början av februari.

Friluftsvaror hade enligt sin senaste inlämnade årsredovisning en omsättning på 38,6 miljoner kronor. Samtidigt gjorde bolaget ett resultat, efter finansnetto, på -8.95 miljoner. Årets resultat skrevs till -215 000 kronor.

Annons