Efter konkurshotet – Twilfit storsatsar på e-handelslogistik

Begär förlängd rekonstruktionstid.

Underklädeskedjan Twilfit befinner sig sedan början av oktober i en företagsrekonstruktion. Bolaget uppgavs då ha skulder på över 100 miljoner kronor, och det stod redan från början klart att företaget kommer att behöva stänga en del av sina butiker.

LÄS ÄVEN: Twilfit i rekonstruktion - har över 100 miljoner i skulder

Annons

Det har dock inte hindrat företaget från att ingå nya samarbetsavtal. I en satsning på att öka sin e-handelsförsäljning har bolaget tagit in fraktväljaren Ingrid i sin nätbutik.

Vi vill erbjuda våra kunder en smidig upplevelse från start till mål och letade därför efter en partner som kan bygga och utveckla en fraktlösning som är optimal för just vår affär, säger Eva Fraenkel, Marketing and Digital Director på Twilfit, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har de involverade parterna haft till och med den 13 januari på sig att avsluta rekonstruktionen, men den 13 december hörde Twilfit av sig till Stockholms tingsrätt för att begära ytterligare tid. Detta eftersom man ansåg att det fanns särskilda skäl till att det behövdes. Bolaget har enligt handlingar till tingsrätt identifierat flera åtgärder för att återgå till lönsamhet.

Bland annat kommer man att stänga 11 butiker och göra insatser för att öka e-handelsförsäljningen. Hittills har Twilfit kommit fram till att minska den centrala personalstyrkan med två personer, varav en redan uppges har slutat.

LÄS ÄVEN: Nytt e-handelssystem ska fixa virtuella frakter och ombud

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!