Efter kritiken: De försvarar Cyber Monday – ”väldigt uppskattat”

"Vi börjar planera Cyber Monday innan sommaren".

Black Week ångade på till och med i går söndag. Reorna har haglat på alla håll och kanter. Det har helt enkelt varit en maxad vecka för såväl handlare som konsumenter. Och som om det inte vore nog så är det i dag Cyber Monday.

Men som Ehandel berättat så delar shoppinghögtiderna handlarna i två läger. Allt fler får en allt mer ambivalent inställning till de täta readagarna. Vissa menar att marginalpressen blir för stor med för tätt återkommande reor. Andra anser att shoppingdagar lirar dåligt med deras hållbarhetsvärderingar.

Annons

LÄS ÄVEN: Slår 3 miljarder – firar med 50 butiker och svenskt lager

Men det finns också de som försvarar readagar. Den danska vitvarukoncernen White Away Group är ett exempel. De köpte för ett par år sedan det svenska e-handelsföretaget Tretti, från det som då hette Qliro Group

Jon Røsand, White Away-chef för koncernens e-handel i Sverige och Norge, säger att  "Cyber ​​​​Monday är en mycket viktig kampanj för oss".

Vi börjar planera Cyber ​​​​Monday redan innan sommarsemestern, tillsammans med Black Friday. Cyber ​​​​Monday-kampanjen hos oss täcker ett brett utbud av alla våra kategorier. På så sätt kan vi erbjuda något till alla våra kundgrupper, säger Jon Røsand till Ehandel och fortsätter:

Det kan vara julklappar till honom eller henne. Men det kan också vara robotdammsugaren som man har väntat på att ska erbjudas.

Samtidigt säger han att allt fler ser Black Friday week och Cyber ​​​​Monday "som en enda stor shoppingfest".

Både våra kunder, och vi själva, uppskattar högtiderna mycket, säger han.

En förlängning av Black Friday

Camilla Waldmark, PR & kommunikationsansvarig på Elon Group, var inne på samma spår. På måndagen sa hon till Ehandel att de i år "aktiverar Cyber Monday som en förlängning av Black Week, men med ett nytt manér".

Annons

En del erbjudanden följer med från förra veckan, men vi fyller även på med nya deals till våra kunder. Vårt fokus har i år varit Black Week. Så Cyber Monday blir en extradag med bra erbjudanden. Vi har erbjudanden på upp till 60 procent. Ett specifikt Cyber Monday-erbjudande är 20 procent på alla så kallade side-by-side-vitvaror (exempelvis en torktumlare intill en tvättmaskin, reds, anm.).

LÄS ÄVEN: E-handlare om Cyber Monday: ”Har spelat ut sin roll”

Annons