Slår 3 miljarder – firar med 50 butiker och svenskt lager

Tredubblar vinsten.

Den danska vitvarukoncernen WhiteAway Group, som för ett par år sedan köpte det svenska e-handelsföretaget Tretti från det som då hette Qliro Group, redovisar färska siffror. Och det ser ljust ut.

LÄS ÄVEN: Qliro Group har nu släppt Tretti till sin nya ägare

Annons

Under sitt senaste verksamhetsår omsatte koncernen över 2,4 miljarder danska kronor, vilket motsvarar strax under 3,3 miljarder svenska kronor. Samtidigt kom rörelseresultatet upp i 83,2 miljoner danska kronor - tre gånger så mycket som året innan.

WhiteAway Group, som utöver WhiteAway och Tretti driver vitvarusajten Enemo, pekar på flera anledningar till den positiva utvecklingen. Bland annat lyfter man fram B2B-försäljningen och de fysiska butikerna i Danmark som framgångsfaktorer. Samtidigt ska försäljningen i Sverige ha vuxit och nu meddelar White Away planer på att öppna 50 Tretti-butiker i Sverige inom de kommande åren. Redan kort efter förvärvet av Tretti pratades det om att etablera ett större antal fysiska butiker i Sverige, något som sedan inte skedde i den takt som företaget hade aviserat. Men nu ska det alltså vara dags.

LÄS ÄVEN: WhiteAway: Finns potential för över 100 Tretti-butiker i Sverige

Vi har fokuserat på en ren franchisemodell, som drivs från vårt huvudkontor i Århus. Koncernen har precis anställt en Head of Retail Expansion med erfarenhet från den svenska marknaden och det finns höga förväntningar på det kommande året, säger White Away Groups vd Esben Aabenhus i ett pressmeddelande.

Vi tror fortfarande på potentialen i Sverige för den lokala vitvaruspecialisten, där kunderna får den allra bästa rådgivning. Vi planerar att öppna fler butiker i södra Sverige innan sommaren och på längre sikt kommer vi även att öppna butiker i övriga Sverige, fortsätter han.

Sedan uppköpet har Trettis logistik hanterats av WhiteAways lager i Danmark, men nu meddelar företaget att ett svenskt lager är på gång. Det kommer att öppna under räkenskapsårets tredje kvartal och ha en yta på över 10 000 kvadratmeter. White Away Groups verksamhetsår sträcker sig från den 1 november till och med den 31 oktober.

LÄS ÄVEN: Tretti omgjort till marknadsplats - omsatte 37 miljoner

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!