Efter miljonförlusten – skär ned på personal

"För att återgå till vinst".

Vou You, som äger You.se och Dermastore.se samt driver en grossistverksamhet för parfym och skönhet, har redovisat siffrorna för 2022. Där noterar man faktiskt en rekordomsättning på 22 miljoner kronor, en ökning med en miljon från året innan.

Däremot gjorde de röda siffrorna comeback, när en vinst på 838 000 kronor förvandlades till en förlust på -1,5 miljoner. Soliditeten föll även den från 24 till 14 procent.

Annons

Vid en närmare titt kan vi konstatera att bolagets personalkostnader ökade från 1,6 till 2,3 miljoner. Det är också här man gör besparingar för att åter nå lönsamhet.

Vi har under räkenskapsåret haft våra högsta personalkostnader historiskt. Under 2023 har vi valt att skära ner på personal för att återgå till vinst, skriver de i årsredovisningen.

Även övriga externa kostnader drog iväg från 5,3 till 6,6 miljoner.

Vi har uppgraderat inbrottsskydd och inbrottslarm, vilket har haft en betydande negativ påverkan på kassaflöde och resultat, skriver de.

Men efter att ha blivit drabbade av en rad inbrott, och fått varor till ett värde av 2,4 miljoner stulna, var det en nödvändig investering.

LÄS ÄVEN: Tre inbrott och 2,4 miljoner i stulna varor: ”Riktigt påfrestande”

Annons