Efter notering och förvärv: Vuxen köper anrik festlig e-handlare

"Vi ska göra en större satsning inom fest- och kalaskategorin".

För bara ett par veckor sedan tog Purefun, som driver Vuxen.se som säljer vuxenleksaker, klivet in börsen. Det har dock inte oväntat varit en tuff börsstart för e-handlaren, efter Rysslands invasion av Ukraina den 24 februari.

De allra flesta bolag har dragits med ner i börsraset den senaste veckan. Aktien har hittills rasat med drygt 20 procent sedan introduktionen och handlades på måndagen för drygt 20 kronor, mot en introduktionskurs på 25,8 kronor.

Annons

LÄS ÄVEN: Efter notering och förvärv: Vuxens ägare satsar på fest och kalas

Inför noteringen berättade vd:n Mickael Ahlén att bolaget även stod i begrepp att bredda Purefuns portfölj, genom förvärv av mindre e-handlare. Sagt och gjort. Purefun har de senaste veckorna hunnit köpa två bolag för överkomliga summor.

Först köpte man nystartade Mighty Solo för 800 000, en e-handlare som säljer träningskläder. Därefter lade Purefun vantarna på Kalaslagret och dess lager, för 400 000 kronor. Kalaslagret säljer, vilket namnet skvallrar om, kalas- och festdekorationer.

Nu är det dags igen. Och den här gången köper Purefun en riktig e-handelsklassiker, nämligen anrika Roligaprylar.se, grundat 2007, som säljer allt från spel till maskeradkläder, present- och skämtartiklar och merchendise-varor.

LÄS ÄVEN: Helgintervju: Duon som räddade en ikon inom svensk e-handel – Roliga Prylar får nytt liv

Bolaget har för avsikt att göra en större satsning inom fest- och kalaskategorin och den närliggande produktkategorin presenter och merchandise ger Bolaget fullnärvaro inom produktvertikalen. Butikerna kommer fortsatt drivas som enskilda butiker men där en del av produktsortimentet överlappar mellan butikerna, kommenterar Michael Ahlén.

Målet är att integrera Roligaprylar i Purefuns e-handelsplattform under årets tredje kvartal. I integrationen ingår lager, logistik, kundtjänst och digital marknadsföring. Vad Purefun köper Roligaprylar för avslöjas dock inte i pressmeddelandet.

Annons
Annons