Efter succérapporten – Clas Ohlson öppnar flera nya butiker

Nästa år väntar åtta nya butiksöppningar.

Clas Ohlson släppte en lysande kvartalsrapport i veckan, som även visar att e-handeln rekordökar. Kanske har en lågprisspelare som just denna kedja, ett extra bra slagläge nu i lågkonjunkturen.

Nu står det även klart att man öppnar två nya butiker i två länder: Västermalmsgallerian i Stockholm – samt i handelsområdet Tuven i norska Notodden.

Annons

LÄS ÄVEN: Clas Ohlsons e-handel rekordökar: ”Relevant sortiment”

Butiken i Stockholmsgallerian har en försäljningsyta på 631 kvadratmeter. Totalt har Clas Ohlsons nu fem butiker i den svenska huvudstaden.

Vi har varit efterfrågade på Kungsholmen under väldigt lång tid. Med vår nya butik får vi ett riktigt bra läge mitt på Kungsholmen som gör oss ännu mer tillgängliga i centrala Stockholm. Vi har fått in väldigt mycket produkter på liten yta, säger Johannes Åverling, Director of Operations.

Efterfrågat av turister och stugboende

Den andra butiken öppnar i norska Notodden, utmed Europaväg 134, strax söder om Oslo. Försäljningsytan blir i det här fallet 857 kvadratmeter stor. Just Notodden uppges vara en populär rastplats för turister och stugägare.

Med butiken får nu även boende och stugägare i nordöstra Telemark tillgång till en Clas Ohlson-butik med alla våra prisvärda produkter för hemmafix, säger Johannes Åverling.

Clas Ohlson har nu totalt 223 butiker på sina nordiska marknader – och i november ska ytterligare två öppna i Norge.

Åtta ny butiker

Clas Ohlsons befintliga butik i Lillestrøm norr om Olso ska nu få en fördubblad yta, samtidigt som en helt ny butikslokal slår upp portarna i Kolbotn, strax söder om Oslo.

Det känns otroligt roligt att vi växer och öppnar fler Clas Ohlson-butiker. Bara under nästa vår kommer vi öppna ytterligare åtta butiker och vi planerar för ännu fler öppningar, säger Johannes Åverling.

Annons

Den 2 oktober meddelade kedjan även att man köper Spares Europe AB, ett bolag inom reservdelar och tillbehör för elektronikprodukter samt batterier med e-handlare som Teknikdelar och Batteriexperten i portföljen.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlson får grönt ljus – köper e-handlare för halv miljard

Annons