Efter vändningen: Odd Molly köper nytt lager

"Bidrar med stabila kassaflöden".

Lagom till 2020 säkrar Odd Molly en ny inkomstkälla. Det var inte så länge sedan som det äntligen började vända för modeaktören.

I nästan två år har vi endast kunnat rapportera om Odd Mollys sjunkande siffror. Men i slutet av oktober, när bolaget meddelande siffrorna för sitt tredje kvartal, hände det som många hade väntat på: Företagets negativa resultat minskade.

Annons

LÄS ÄVEN: Vänder det nu? Odd Molly ökar resultatet med 10 miljoner

Men Odd Molly var snabba med att spendera pengarna. Drygt två veckor senare kom nyheten om att Odd Molly har förvärvat secondhandsajten Used By för cirka 11,5 miljoner kronor.

Nu meddelar bolaget att förvärvet är inne i nästa fas. Odd Molly har förvärvat Used Bys logistikfastighet på en yta om cirka 16 500 kvadratmeter i Kristianstad. Fastigheten värderades till cirka 189 miljoner kronor, men köpeskillingen uppgick till nära 76 miljoner.

Fastigheten ska ha en uthyrbar yta som i dagsläget hyrs ut till två hyresgäster med avtal tills 2031, och som bidrar med hyresintäkter om cirka 10 miljoner kronor per år.

Styrelsen i Odd Molly bedömer att logistikfastigheten kommer att bidra med stabila kassaflöden för koncernen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons