Efter vinsttappet: E-handlaren öppnar butik i Stockholm

Mixen av digitala och fysiska butiker ska få fart på vinsten igen.

Efter sommaren 2024 öppnar e-handlaren Vanbruun, som säljer smycken på nätet, en ny butik på Jakoksbergsgatan i Stockholm. Butiken ska husera i en sekelskiftesbyggnad som skadades svårt i en brand 2017 i Biblioteksstan på Östermalm, rapporterar Fastighetsvärlden.

Vaanbrun grundades 2013 av Victor Halvarsson. Allt började med att han själv skulle köpa en förlovningsring till sin partner. Men han tyckte att det var svårt att hitta en riktigt bra och prisvärd ring på nätet. E-handlaren har även fysiska butiker i Köpenhamn och Amsterdam.

Annons

Vinsten halverades

Bolaget gjorde förra året även en omfattande online-satsning i Norge, vilket också lyfte omsättningen. 2022 uppgick försäljningen till 118,6 miljoner kronor, jämfört med 95,1 miljoner året innan.

Rörelseresultatet tickade in på 4,3 miljoner kronor, mot 11,8 miljoner 2021. Resultatet mer än halverades med andra ord.

Vanbruun ska under våren även öppna en butik i Köpenhamn på runt 140 kvadratmeter. I Nederländerna är mani färd med att översatta sin e-handel till nederländska och sedan utvärdera utfallet av den lanseringen. Det finns även lösa planer på att testa USA- och Frankrike-marknaden.

Målet är att öka vinsten igen med fysiska butiker och e-handel i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna.

Online går det inte alls bra just nu, det är extremt tufft Bröllopskategorin är på "all time low" och ner med 20 procent "year on year, enligt SCB, samtidigt som e-handeln överlag faller. Så vår svenska e-handel har det väldigt tufft för tillfället, medan de fysiska butikerna och vår totalförsäljning i Norge går som tåget, säger grundaren Victor Halvarsson till Ehandel.

LÄS ÄVEN: Norge räddade diamanthandlaren som slog 120 miljoner

Annons