Efter vinstvarning och börsras: Footway tappar toppchef

Lockas över till välkänt turistbolag.

Footway har det för närvarande rätt kämpigt ekonomiskt. Skoförsäljningen har inte tagit fart efter att pandemi-restriktionerna hävdes. Nyligen aviserade e-handlaren en vinstvarning – och aktien rasade på Stockholmsbörsen.

Skoinköpen minskade kraftigt under pandemiåren 2020 och 2021 – och hittills har det inte skett någon dramatisk återhämtning. Konkurrensen är dessutom stenhård, inte minst från utländska skohandlare på nätet.

Annons

LÄS ÄVEN: Efter börsraset: Ännu ett bakslag för Footway

Nu kommer ännu ett bakslag för bolaget. Footways kommersiella chef Daniel Claesson lämnar efter bara ett halvår. Och det blev en kort tid hos e-handlaren för Claesson. Han tillträdde tjänsten så sent som i november förra året.

Har bakgrund på H&M

Men redan nu går han alltså vidare i karriären. Det fjällen-nischade turistbolaget Skistar – som även har en stor e-handel inom sportkläder – meddelar att de rekryterar honom. Där blir han ny affärsområdeschef inom affärsutveckling och retail. Han kliver på sitt nya uppdrag 1 juni.

Daniel Claesson har tidigare även jobbat inom H&M-koncernen. Totalt blev det 15 år där, med fokus på bland annat e-handel.

LÄS ÄVEN: Nordic OSG vänder till vinst: ”Otroligt stolta över att ha lyckats”

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!