Elgigantens nya heta giv: ”Framtiden för branschen”

Ska stå för en tiondel av försäljningen.

Rekonditionerad elektronik är stekhett bland landets e-handlare. Förutom renodlade aktörer som Refurbed har kedjor som Teknikmagasinet och Kjell & Company gett sig in i matchen. Nu gör även Elgiganten en större satsning på området.

LÄS ÄVEN: Därför satsar Kjell på secondhand: ”15 miljoner oanvända prylar”

Annons

Hemeltronikkedjan har nämligen bestämt sig för att bredda utbudet med begagnade mobiltelefoner. Inledningsvis handlar det om begagnade Iphones i 14 olika varianter som kontrollerats, rensats från data och reparerats vid behov.

Vi vill göra elektronik tillgänglig för fler, särskilt när många hushåll har en mer ansträngd ekonomi. Begagnade produkter får en ny start och säljs till ett rimligt pris, samtidigt som kunderna får vara en del av en cirkulär modell, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten, i en kommentar.

Utbudet ska breddas

Begagnatmarknaden har fått sig rejält ett uppsving de  senaste åren. Både tack vare ett större miljötänk bland konsumenterna, men även på grund av ett allt tuffare ekonomiskt klimat. En kombination som ligger bakom Elgigantens satsning.

Planen framöver är också att utbudet ska breddas med begagnade android-telefoner, läsplattor samt en rad andra produktkategorier.

Det ser vi är framtiden för elektronikbranschen, där Elgigantens mål är att 10 procent av försäljningen ska komma från begagnade produkter och cirkulära tjänster till år 2028, säger Niclas Eriksson.

LÄS ÄVEN: Ny e-handel ska ta krisande kedjan till nästa nivå

Annons