Ellos gör negativt resultat: “En volatil omvärld”

"Hög ur ett historiskt perspektiv".

Ellos Group har haft ett händelserikt andra kvartal. Den stora nyheten var bland annat att man återigen har Nordic Capital som ägare. Nu meddelar gruppen hur försäljningen har gått under Q2 2022.

LÄS ÄVEN: Efter ex-ägarens comeback – Ellos talar ut: ”Ska bli ledande i Europa”

Annons

Omsättningen stod i princip stilla och landade på 854 miljoner kronor.

Likt årets första kvartal blev försäljningen hög ur ett historiskt perspektiv även om ökningen jämfört med föregående år stannade på 0,2 procent. Försäljningen var ungefär 30 procent högre än motsvarande kvartal 2019. Den var även 12 procent högre än samma kvartal 2020 som var det första kvartalet då e-handeln i Norden fick en positiv påverkan av Covid-19, säger företagets vd Hans Ohlsson, i en kommentar till rapporten.

Rörelseresultatet dalade dock rejält, från 19 miljoner samma period i fjol, till -1,7 miljoner kronor i år.

Läget i vår omvärld med fortsatta störningar I produktion och leveranskedjor hade en negativ påverkan på våra kostnader i kvartalet, främst avseende leveranser till kund.

Trots oroligheterna så ser man ljust på framtiden.

Trots mörka moln i vår omvärld ser vi fortsatt positivt på framtiden. Med en stark marknadsposition och en stabil ägare står vi väl rustade för att dra fördel av den fortsatta strukturella tillväxten och efterfrågan online, i både Norden och Europa, avslutar Hans Ohlsson.

Annons