Elly Pistol i konkurs – vd:n om de krossade framtidsplanerna

De första plaggen i nya "Elly 2.0" finns klara men kommer nu aldrig att lanseras.

Det är såklart en ledsen och nedstämd Leila Kloo som Ehandel får en intervju med. Bolaget stod i startgroparna för att lansera en helt ny kollektion.

Vi har designat helt nya kollektioner av activewear som skulle bli starten för "Elly 2.0" där första plaggen snart skulle ha lanserats. Det känns såklart beklagligt att vi snubblar på mållinjen. Det är verkligen tråkigt att bolaget har behövt försättas i konkurs. När jag började som vd hos Elly Pistol i augusti förra året fanns det en hel del att ta tag i. Jag och hela teamet har sedan dess jobbat intensivt med alla delar i bolaget för att kunna skapa förutsättningar för maximal tillväxt, säger hon.

Annons

Vilka är anledningarna till konkursen? 

Elly Pistol är ett litet bolag och som många andra har vi drabbats av ökade frakt- och råvarupriser samt covid-relaterade produktionsförseningar på såväl toppsäljare som nyheter. Som enskilda händelser hade vi enkelt kunnat parera alla dessa faktorer, men som liten aktör på marknaden blev konsekvenserna för stora av att allt ovan skett samtidigt och dessutom på kort tid. Vi klarade oss fint igenom pandemin men omvärlden har väldigt snabbt förändrats ännu en gång gällande kritiska parametrar som drabbat oss för hårt.

Vad händer i detta nu? 

Bolaget har hamnat i en likviditetsbrist som visade sig inte vara tillfällig och styrelsen tog då det tuffa beslutet att ansöka om konkurs. Konkursförvaltaren har tagit över bolaget och utreder nu bland annat möjligheten att överlåta rörelsen.

När tillträdde du? 

Jag vet att Peter (Lenerius, reds anm) lämnade i maj 2021. Jag tillträdde i augusti 2021.

Vad hände med er internationella expansion?

Mot bakgrund av ovan nämnda händelser och likviditetsbristen fick bolaget avbryta sina tillväxtplaner.

Annons

Du har nämnt för mig att den siffra som figurerat i media – alltså att ni omsatte 5,1 miljoner kronor 2021 – inte stämmer. Så vad omsatte ni?

Jag kan i nuläget inte dela detaljerad information gällande 2021 års omsättning. Det jag kan säga är att omsättningen ökade jämfört med 2020.

Vad ska du själv göra nu?

Först och främst ska jag bistå konkursförvaltaren på bästa sätt och sedan ska jag unna mig lite semester med min familj. Därefter får vi se vad som händer.

Finns det något du som vd skulle velat att styrelsen hanterat annorlunda för att på så sätt kunnat undgå en konkurs?

Styrelsen och jag har under min tid haft ett väldigt bra och nära samarbete och min uppfattning är att styrelsen har vridit och vänt på varje sten för att hitta möjligheter att driva bolaget vidare.

LÄS ÄVEN: Elly Pistol på obestånd

 

Annons