Förlusterna rinner iväg för CBD-utmanaren – ”tar steg”

"Rörelsens kostnader har optimerats".

CBD-produkter har blivit allt trendigare. CBD-oljan utvinns ur hampaväxen, men ska vara helt fri från THC, som är den rusgivande och narkotikaklassade delen av cannabis.

Hemply är en e-handlare som säljer CBD-oljor som hälsotillskott, och konkurrerar därmed med svenska Mantle. Men försäljningen går trögt. Omsättningen sjönk i tredje kvartalet 700 000 kronor, från 800 000 kronor, jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Annons

"Tydlig strategi framåt"

EBIT-resultatet landade på -2,7 miljoner kronor (-3,6). Detta trots att bolaget tog in kapital på 1,35 miljoner under kvartalet. Men vd:n Emil Sandin väljer i sitt vd-ord att även lyfta att man har lyckats att minska sina kostnader.

Hemply Balance har nu en tydlig strategi framåt samtidigt som vi fortsätter att utvecklas och tar steg mot lönsamhet. Rörelsens kostnader har optimerats och mer än halverats till ingången av det fjärde kvartalet, skriver han.

Det är än så länge förbjudet att sälja CBD-produkter från Sverige. Så sajten och försäljningen sköts i dagsläget av brittiska bolaget More to Moor.

LÄS ÄVEN: Så går det för CBD-handlaren – slog inte målet

LÄS ÄVEN: Läkemedelsverket vann – CBD-förbudet gäller även från EU

Annons