Första rapporten som börsbolag: Kjell & Co växer på alla marknader

Omsatte nära 600 miljoner.

Den 16 september så klev Kjell & Company ut på börsen och nu släpper företaget sin första kvartalsrapport som börsbolag. För det tredje kvartalet i år så ökade Kjell Group AB sin försäljning med nära 20 procent.

LÄS ÄVEN: Kjell & Companys besked: Då går vi till börsen – ”stor ödmjukhet”

Annons

Omsättningen steg till 589 miljoner kronor, vilket kan jämföras med fjolåret då man omsatte 492 miljoner under det tredje kvartalet. Detta inkluderar dock förvärv. Det justerade rörelseresultatet ökade till 51,2 miljoner kronor, från fjolårets 45 miljoner. En ökning med nära 14 procent.

Enligt bolaget så bidrog alla marknader till tillväxten. Sverige ökade med 4,1 procent under kvartalet och Norge med 21,2 procent. Kjell & Company är även aktiva i Danmark, i och med uppköpet av Av-Cables tidigare i år, och under det tredje kvartalet bidrog marknaden med 66,8 miljoner kronor till omsättningen.

Kikar man på årets tre första kvartal så omsatte Kjell Group AB 1,58 miljarder kronor, en ökning med 18,5 procent, och det justerade rörelseresultatet landade under den perioden på 100 miljoner kronor. På rullande 12 månader så omsätter bolaget nu 2,245 miljarder kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!