Gamestop drar in över 4 miljarder – VD:n lämnar som miljardär

"Fortsätta påskynda omvandlingen".

Nyligen berättade vi hur Gamestop planerade att dra nytta av spekulationen i företagets aktie och den starkt ökade aktiekursen. Företaget meddelar nu att man genomfört nyemissionen och sålt 3,5 miljoner aktier.

LÄS ÄVEN: Döende kedja kan dra in över 5 miljarder till e-handelssatsning

Annons

Bolaget får därmed in 551 miljoner dollar, eller runt 4,6 miljarder kronor. Pengar som bland annat ska användas till företagets e-handelssatsningar.

Nettointäkterna kommer att användas för att fortsätta påskynda Gamestops digitala omvandling såväl som för allmänna företagsändamål och ytterligare stärka bolagets balansräkning, skriver företaget.

LÄS ÄVEN: GameStop storsatsar på e-handel mitt i aktietumultet

I förra veckan så meddelade Gamestop att deras nuvarande vd George Sherman kommer att lämna bolaget senast den sista juli i år, som en del i den digitala omvandlingen. George Sherman drar dock också fördel av aktieläget då han lämnar med aktier värda flera hundra miljoner dollar. Aktien har även stigit igen efter företagets nyemission.

Jag är mycket stolt över vad vi har åstadkommit på Gamestop under de senaste två åren, inklusive under den svåra COVID-19-pandemin. Det har varit ett privilegium att leda så många hängivna, begåvade individer som tillsammans har en enorm passion för spelindustrin. Vi har hjälpt till att ge stabilitet och styrka i verksamheten, bland annat genom att minska vårt butiksavtryck, minska kostnader och skulder och driva på e-handelstillväxten. Jag vill också ta tillfället i akt och tacka vår styrelse för allt samarbete och stöd, säger George Sherman.

Gamestop letar just nu efter en ersättare till George Sherman.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!