Gekås ras under katastrofåret: Tappade 2 miljarder i omsättning

"Dragit ner på alla kostnader".

Medan Liseberg och andra nöjesparker fick hålla stängt under fjolåret, kunde shoppinggiganten Gekås i Ullared - med vissa restriktioner - välkomna besökare som vanligt.

Men trots det påverkades försäljningen kraftigt. Omsättningen för 2020 sjönk till 2,5 miljarder kronor, vilket kan jämföras med 4,5 miljarder året före. Samtidigt backade vinsten efter finansnetto från 290 till 90 miljoner kronor, rapporterar GT.

Annons

Vi har dragit ner på alla kostnader och avstått från investeringar som inte varit nödvändiga, sen får man gilla läget. Det är en pandemi och det kan man inte bortse från, säger Gekås ordförande Boris Lennerhov i en intervju med tidningen.

Han säger sig dock aldrig ha varit orolig.

I grunden är bolaget så starkt så vi har aldrig varit nervösa för att vi inte ska reda ut det. Det fanns ju lite i ladorna. Rörelsen har ju i stort sett varit skuldfri så vi har varit oberoende av andra parter och banker, säger Boris Lennerhov.

Även det här året uppges Gekås ha haft det kämpigare än normalt. I början av året gällde den så kallade 500-personersregeln, vilket så klart innebar ett tapp för ett varuhus vars lokaler rymmer 8000 personer.  Nu ser restriktionerna dock ut att vara på väg bort. Så sent som i går meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att rådet om att handla ensam tas bort från och med den 1 juli.

LÄS ÄVEN: Svensk Handel jublar efter regeringens besked: "Väldigt tacksamma"

Annons