Grundaren avslöjar – därför gick Villahome i konkurs: ”Tufft”

"Det skapade en situation som bolaget inte kunde klara av".

Igår rapporterade vi att Årets E-handel 2023 i kategorin Hem & Inredning, Villahome.se, tvingats kasta in handduken och ansöka om konkurs. Detta trots tidigare positiva prognoser för året.

Bolaget dök upp från i princip ingenstans och den långsiktiga målsättningen var att bli ett av de största byggvaruhusen online. Nu berättar en av grundarna, e-handelschefen Anton Ekström, varför man istället landade i en konkurs.

Annons

Efter noggrant övervägande beslutade vi att försätta företaget i konkurs. Det var ett mycket svårt beslut, särskilt efter tre års intensivt arbete med projektet nästintill dygnet runt, säger han till Ehandel.

När förstod ni att ni behövde ta det här beslutet?

Det vi kan säga om konkursen är att vår snabba tillväxt, i kombination med lågkonjunkturen, gjorde att flera vitala delar av vår verksamhet påverkades samtidigt. Det skapade en situation som bolaget inte kunde klara av.

Vi har tidigare sett exempel på hur tidigare ägare köpt loss konkursboet och börjat om. Några sådana planer finns det dock inte här. Istället väljer man att blicka vidare mot nya utmaningar.

Enligt våra nuvarande planer har vi inga avsikter att återuppta detta projekt. Villahome.se kommer att förbli en minnesvärd del av vår historia, något vi kan titta tillbaka på om några år och säga: "Vilken otrolig resa vi genomgick." Trots att det är bitvis tufft just nu, ser vi positivt på framtiden. Vi kommer att komma igen starkare än någonsin, med lärdomarna från Villahome som en värdefull grund, avslutar Anton Ekström.

LÄS ÄVEN: Blev Årets E-handel 2023 - nu går de i konkurs

Annons