Guldregn över Inet-ägarna – får dela på 30 miljoner

Nytt framgångsår ger klirr i kassan.

När Inet summerade sitt 2023 kunde man konstatera att det var ett nytt kanonår. Tillväxten var tillbaka och rörelseresultatet växte med 9 miljoner till en vinst på 53,5 miljoner kronor.

Det här vet redan ni som läst vår stora intervju med vd:n och delägaren Erik Wickman, där vi går igenom historien bakom vad som numer är en e-handlare som omsätter drygt 1,4 miljarder kronor.

Annons

Med ännu ett framgångsrikt år i bagaget ser det också ut att bli ett guldregn över ägarna, där Sven Hagströmers Creades har största andelen aktier. Styrelsen har nämligen föreslagit en utdelning på 30 miljoner kronor, vilket motsvarar hela 30 000 kronor per aktie, enligt Breakit

Det kan man unna sig med en affär som går som tåget år ut och år in. I vår intervju avslöjade Erik Wickman att målet för 2024 är att växa ytterligare 10 procent under 2024.

Tar vi oss över 10 procent är jag supernöjd och dit kan vi nå genom att fortsatt ha hög kundnöjdhet, som vi mäter med NPS. Det är en skala från -100 till 100, utifrån frågeställningen: "hur stor är sannolikheten för att du skulle rekommendera Inet till en vän eller en kollega?". Där ligger vi i dag på över 70, vilket jag är superstolt över, sa han då.

Annons