Han blir delägare i BGA: “Tävlings-människor ut i fingerspetsarna”

En nyckelanställd köper in sig.

BGA, som tidigare i år bytte namn från BGA Fotobutik, har nu fått en ny delägare. Emil Sjöström går nämligen in och köper nio procent av bolaget.

LÄS ÄVEN: BGA Fotobutik byter namn på resan mot 250 miljoner

Annons

Med Emil har vi fått in en ny person som verkligen tänker och är e-handel. Tillsammans kompletterar vi varandra bra och vi har båda liknande tankar och idéer om hur man bedriver en modern e-handel kombinerat med fysiska butiker i en snabb fart framåt, säger grundaren Björn Andersson i ett mejl till redaktionen.

"Oumbärlig resurs från dag ett"

Emil Sjöström kom i kontakt med BGA för två år sedan då han helt enkelt ville bli en del av företaget.

Emils ansökan fångade mina ögon då han var så tydlig med att han ville bli en del av vår e-handel och tog en chansning för att komma in i vår organisation. Emil fick tidigt komma in i vårt e-handelsteam och visade redan från dag ett att han skulle bli en oumbärlig resurs för oss. I dag är vi båda vana vid sena panikändringar och drivs båda av målet av en hög tillväxt, med lönsamhet, och vi är båda två tävlingsmänniskor ut i fingerspetsarna, säger Björn Andersson.

E-handeln kommer slå 50 miljoner

Nu kliver alltså Sjöström även in som delägare efter att han visat sig vara mycket viktig för företaget. Emil berättar att han brinner för e-handel och att han under en längre tid haft ögonen på BGA, innan han ansökte.

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för e-handel och kommer från byråhållet. Jag har i flera år uppmärksammat BGA:s framfart och för två år sedan var tiden rätt för mig och jag tog en chansning och sökte mig till BGA:s produktionsenhet med den uttalade ambitionen att bli en del av deras e-handelssatsning, säger Emil Sjöström.

BGA, som sedan flera år tillbaka satsar internationellt, räknar i år med att deras e-handel kommer att omsätta över 50 miljoner kronor. Målet är att den ska nå 200 miljoner kronor 2023.

Annons