Han blir ny kommunikationschef på Svensk Handel: ”Supertaggad”

"Vi behöver komma den digitala handeln ännu närmare".

I går stod det klart att Hans Tjernström Carraro blir ny kommunikationschef på Svensk Handel.

Efter fem år i rollen som organisationens presschef, får han nu även det övergripande ansvaret över branschorganisationens hela kommunikation, både externt och internt. Han blir också en del av ledningsgruppen.

Annons

Svensk Handels presskommunikatör Viktor Schmidt tar tills vidare över rollen som tillförordnad presschef.

Nu berättar Hans Tjernström Carraro för Ehandel om sitt nya jobb.

Jag är supertaggad på min nya roll. Jag har varit presschef i snart fem år och arbetat mycket med media såklart. Men som kommunikationschef får jag också ansvar för en hel avdelning, där pressbiten är en del, men också webben, nyhetsbrev och sociala medier. Det blir även jobb med rörligt innehåll som skapas i vår egen studio – och medlemskommunikationen, säger Hans Tjernström Carraro.

"Vara en stark röst"

Han trycker på att de ska jobba ännu hårdare med att skapa enkel och personaliserad kommunikation till medlemmarna, utifrån det komplexa material, som kommer inifrån organisationen. Kommunikationsavdelningen jobbar bland annat nära den näringspolitiska avdelningen, samt avdelningen för arbetsrätt och förhandling.

Svensk Handel ska förstås också fortsätta att vara en stark röst i debatten och lyfta handlarnas frågor. För det finns ingen annan som gör det, hävdar Hans Tjernström Carraro.

Vad ser du för viktiga frågor just nu?

Med valet i åtanke är trygghets- och säkerhetsfrågorna i handeln otroligt centrala. Avtalsrörelsen har också smugit igång allt mer och gått in i en mer intensiv fas. Konkurrenssituationen som branschen befinner sig i har skapat en ny spelplan, med allt mer e-handel, men också internationell konkurrens. Svensk Handel behöver också i sig förändras i takt med branschen, och kan inte stå still. Vi ska arbeta för att komma ännu närmare den digitala handeln och bli en röst för hela handeln.

LÄS ÄVEN: Svensk Handel rasar över stölderna – sågar polisen: ”Larmsignal”

Annons

LÄS ÄVEN: Handeln hårt stölddrabbad – stjäls för miljarder: Sex av tio hotades

Annons