Klart: Här hamnar husdjursjättens nya svenska lager

Ska serva hela Norden.

När den norska jättekoncernen Felleskjøpet tidigare i veckan gick ut och berättade om sitt förvärv av den norska e-handelsaktören Dyrekassen, stod det snabbt klart att Dyrekassen och Granngården - som ägs av Felleskjøpet sedan tidigare - nu kommer att bli systerbutiker.

LÄS ÄVEN: Husdjursjätten tar över konkurrenten: "Satsar offensivt"

Annons

De båda e-handlarna kommer framöver att leta efter synergieffekter och samarbeta kring bland annat inköp. Ehandel kunde också avslöja att Granngården och Dyrekassen framöver kommer att hantera sin logistik från ett och samma lager.

LÄS ÄVEN: Efter uppköpet - nu ska lagren slås ihop: “Pågår förhandlingar”

Vi tittar på en samlokalisering, det är primärt det vi arbetar med just nu. Mer konkret än så kan jag inte vara för tillfället eftersom det rör sig om pågående förhandlingar, sade Olof Fransson, vd på Granngården, till Ehandel tidigare i veckan.

Öppnar till våren

Nu rapporterar dock vår systersajt Ehandel.com att det redan finns en färdig plan gällande det nya lagret. Det kommer att ligga i Jönköping, där Granngårdens nuvarande lagerlösning också finns. Dyrekassens logistik kommer alltså att framöver också att hanteras från Sverige.

Vi etablerar ett nytt och omfattande e-handelslager i Jönköping i Sverige. Det ska serva hela vår husdjurssatsning i hela Norden. Det ska vara på plats i det andra kvartalet 2021. Då kommer vi att konsolidera produktportföljerna och samla varulagret under ett tak samt samla våra inköpsvolymer i en och samma varuström, säger Thomas Skjennald, kommunikationschef på Felleskjøpet Agri, till Ehandel.com.

Felleskjøpet har för närvarande en årlig omsättning på 650 miljoner norska kronor inom husdjurssegmentet. Målet är att dubbla den siffran till 2025, något som ska ske främst genom ökad e-handelsförsäljning.

Dyrekassen och Granngården kommer även efter affären att fortsätta som två separata företag. Planen är att Granngården ska hantera den svenska marknaden och Dyrekassen den norska.

Annons
Annons