Klart: Här hamnar PostNords paketskåp: ”Ser ett stort intresse”

Pilottestar med 100 skåp.

I början av sommaren presenterade PostNord en omfattande satsning på paketskåp. Totalt skulle 100 paketskåp placeras ut i Stockholmsregionen och om allt gick enligt plan skulle satsningen sedan spridas till fler delar av landet.

LÄS ÄVEN: PostNord storsatsar på paketskåp - 100 på väg ut

Annons

Nu har logistikföretaget valt ut vilka platser som blir aktuella för testplaceringa. Det handlar bland annat om Östermalm och Södermalm i centrala Stockholm, samt en rad kranskommuner som Lidingö och Huddinge. Bland företagets samarbetspartners finns aktörer som HSB, Circle K, Lidl, Coop, Ica och Axfood.

Nu är testplaceringarna klara och vi ser stort intresse från många partners. I början kommer vi att koncentrera placeringarna till områden kring Stockholm, för att utvärdera piloten i ett begränsat område. Blir piloten lyckad ser vi det som ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som glesbyygd, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare inom Last Mile på PostNord Sverige, i ett pressmeddelande.

PostNord menar att det finns ett stort intresse bland mottagarna för att hämta upp sina paket i paketskåp, och företagets samarbetspartners gör samma bedömning.

Som ett steg mot att göra vardagsstressen mindre olidlig utökar vi nu möjligheten att kunna handla och hämta paket samtidigt. Genom samarbetet med PostNord hjälper vi våra kunder att spara, inte bara pengar utan också värdefull tid. Vi på Lidl älskar att testa nya spännande samarbeten och lösningar och vi vet att många av våra kunder kommer uppskatta denna utökade service, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör på Lidl.

Pilottestet med paketskåp är tänkt att vara igång på samtliga hundra platser innan oktober går mot sitt slut.

LÄS ÄVEN: Instabox om PostNords satsning på paketskåp: "Inte förvånande"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!