PostNord storsatsar på paketskåp i Sverige – 100 på väg ut

Försöker igen.

Efter sommaren kommer PostNord att placera ut totalt hundra paketskåp på "konsumentnära" platser i Stockholm. Det berättar logistikjätten i ett pressmeddelande. Om skåpen tas väl emot av mottagarna är målet att satsningen även ska spridas till andra platser i landet.

"Underlättar för mottagarna"

Ambitionen är att möta den växande e-handeln genom att utöka antalet ställen där konsumenterna kan hämta upp sina paket. PostNord tar upp att paketskåpen har flera fördelar - till exempel att man kan hämta upp paketet när som helst på dygnet och att paketskåpen gör det enklare för PostNord att omhänderta de allt större e-handelsvolymerna.

Annons

Det är en leveranslösning som underlättar för mottagarna och det känns fantastiskt att kunna möta den växande e-handeln med ett smidigt leveransalternativ som har efterfrågats av våra mottagare, säger Helena Sjöberg, affärsutvecklare inom Last Mile på PostNord Sverige, i en kommentar.

I Danmark har PostNord paketskåp eller sedan ungefär tolv år tillbaka. Enligt uppgift är de i dag cirka tusen till antalet.

Även i Sverige har företaget vid ett tidigare tillfälle gjort ett test med paketskåp. Den gången kom man dock fram till att intresset för skåpen var för svagt, vilket ledde till att projektet lades ner.

LÄS ÄVEN: PostNords paketautomater stängda - svenskarna inte sålda på idén

Både tätort och landsbygd

Sedan dess har Posten i Norge aviserat planer på att bygga ut skåpnätet i vårt västra grannland och i Finland är Postis skåp sedan länge en välbekant del av stadsbilden. Även i Sverige har paketskåpen blivit allt fler tack vare stora satsningar från DHL och Instabox.

LÄS ÄVEN: Paketskåpen tar över Sverige - men hur är tillgängligheten?

Nu planerar dock även PostNord att bli en av de svenska paketskåpsjättarna.

Blir piloten i Sverige lyckad hoppas vi att det kan vara ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som landsbygd. Dessutom kan mottagaren enkelt hantera leveransen genom funktioner i vår app, säger Helena Sjöberg.

Annons

MISSA INTE:

Instabox om PostNords satsning på paketskåp: "Inte förvånande"

Chans till revansch för Postnords skåp - "marknaden mer mogen"

Annons