Hemlig uppgörelse – efter konkurs och bedrägerier

Hela 33 miljoner har försvunnit, efter kapningen.

MQ:s konkurs i april 2020 var av det mer spektakulära slaget. Inte nog med att en så anrik och rikstäckande modekedja tvingades lägga ned, det blev även ett uppmärksammat efterspel.

Den tidigare ekonomichefens ip-adress hade blivit kapad och bedragare skickade bluffakturor på totalt 47 miljoner till konkursboet, som betalade dem.

Annons

I samma veva stämdes den tidigare konkursförvaltaren för oaktsamhet av den nya, Skatteverket och Tillsynsmyndigheten.

Nu ska parterna ha nått en uppgörelse, rapporterar Göteborgs-Posten. Vad den består i framgår dock inte, den är nämligen hemlig.

Pengarna som försvann

Men vad hände med pengarna som försvann ur konkursboet? Totalt har 14 miljoner kronor kunnat återföras. Men det saknas fortfarande 33 miljoner kronor, som hamnat i Rumänien och Hongkong.

Pengarna som försvann genom bedrägerierna och de felaktiga utbetalningarna har vi har inte kunnat få tag på, säger Marek Zdrojewski, som tog över som konkursförvaltare under processens gång, till lokaltidningen.

Medan allt det här utspelade sig hann också MQ med att återuppstå igen, när tidigare huvudägaren, Mats Qviberg, köpte tillbaka kedjan kort efter konkursbeskedet. Sedan dess har bolaget också hittat nya framgångar, nått miljarden och vänt de röda siffrorna till lönsamhet.

LÄS ÄVEN: MQ blev bedragna på 33 miljoner – efter dataintrång

Annons