Hyrhandeln backade med en miljon: ”Kostar att växa helt enkelt”

"Har verkligen fått ett uppsving".

Så sent som i måndags gick kläduthyrningssajten Something Borrowed ut med att det är dags för företaget att växa och därför öppnar Something Borrowed upp för privatpersoner, och främst kvinnor, att bli delägare i bolaget.

Det som vi känner med investeringsrundan är att vi vill locka fler kvinnor att investera i andra kvinnor, och lyfta kvinnoledda startups, säger Madlén Fondén, medgrundare av Something Borrowed, till Ehandel.

Annons

LÄS ÄVEN: Öppnar upp för privata investerare – ”drivna ambassadörer”

Under 2019 växte företagets omsättning med nära 46 procent och landade på 400 000 kronor. Samtidigt sjönk resultatet ner till minus en miljon kronor.

Det är enligt plan. Vi har gjort en del investeringar i fjol, i framför allt sortimentet och marknadsföringen. Det är saker som kostar en del innan de ger resultat. Vi har dessutom ett brutet räkenskapsår som inte reflekterar det som har hänt hos oss under hösten, säger Madlén och fortsätter:

Det kostar att växa helt enkelt, men vi räknar med att vara lönsamma i mitten av 2020.

Under hösten mer än dubblade ni era aktiva prenumeranter, hur många är det exakt?  

Den siffran finns tillgänglig för dem som vill investera, men det är information som vi inte vill gå ut med offentligt när investeringsrundan är igång. Det är främst för att den kan tas ur sitt sammanhang när man inte ser eller förstår helheten. Men det är en positiv ökning, vi tror att det är satsningen på utbudet och våra samarbeten som har påverkat antalet prenumeranter.

LÄS ÄVEN: Succéidé lockar modejättarna – lånar ut deras kläder

Nu ska Something Borroweds secondhand-sajt integreras på Åhléns webbplats.

Annons

Vi håller på med integreringen just nu och planerar att gå live under februari. Men vår uthyrningsplattform är lite väl komplicerad för att kunna integreras, därför kommer vi endast att länka ihop vår secondhand-shop med Åhléns. Det är jättespännande och vi är superglada över detta, säger hon.

Hur länge har ni haft en secondhand-sajt? 

Vi har alltid, sedan vi drog igång Something Borrowed, haft en secondhand-shop. Den är dock stängd för tillfället på grund av arbetet med integrationen. Men den går bättre än vad någon av oss tänkte att den skulle göra utan någon som helst marknadsföring. Och nu när den kommer att finnas hos Åhléns kommer den få ännu mer uppmärksamhet.

Second hand har verkligen fått ett uppsving på senaste tiden, vilket är jättekul för oss och jättebra för miljön.

Something Borrowed kommer att erbjuda secondhand-plagg från varumärken som i dagsläget redan finns på Åhléns, vilket kommer att gå i linje med vad Åhléns redan säljer.

Men vi kommer även att erbjuda mer hållbara varumärken som Åhléns inte har i sitt sortiment annars. Så det kommer vara spännande att se hur det går, avslutar Madlén Fondén.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!