ICA:s lagerpartner tar in över 10 miljarder i nytt kapital

Vill kunna utnyttja e-handelstillväxten maximalt.

Den brittiska nätmatjätten Ocado fick i slutet av mars stänga ner sin e-handel i flera dagar på grund av det höga trycket efter coronapandemin. Företaget säljer både mat och tekniken bakom sin logistiklösning.

LÄS ÄVEN: Världens största nätmathandel stänger e-handeln helt

Annons

Nyligen fick man en ny storkund till sitt robotlager, Coles Group som ska vara en av Australiens största livsmedelsaktörer. Sedan tidigare har man även lockat till sig ICA Gruppen i Sverige, som investerat över en miljard kronor i Ocados teknik.

LÄS ÄVEN: Ocados e-handelsrobotar köps in av ännu en livsmedelsjätte

Nu står det klart att Ocado kraftsamlar inför den bestående e-handelsboost som många väntar sig efter att coronapandemin lagt sig. Häromdagen tog nämligen företaget in 1 miljard pund, runt 12 miljarder kronor, i nytt kapital. Något man gjorde genom att ge ut nya aktier och obligationer.

Denna kapitalanskaffning ger Ocado Group möjlighet att påskynda vår roll för att skapa en hållbar förändring i branschen, vilket ger oss flexibiliteten att både expandera snabbare och till fullo utnyttja den möjlighet som nu finns på medellång sikt, säger Ocados vd Tim Steiner i ett uttalande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!