Ideal of Sweden nära 800 miljoner – ökade 30 procent online

Förbereder sig för en större global expansion.

Under pandemiåret var mobilskal och tillbehör något som svenskarna inte slutade köpa. Enligt Ideal of Swedens senaste räkenskapsrapport ökade försäljningen med 20 procent i fjol, och uppgick till 797 miljoner kronor samtidigt som man gick med vinst. Det rapporterar Breakit.

LÄS ÄVEN: iDeal of Swedens galna rekord: Elva order i sekunden

Annons

Något bolaget dock inte är helt nöjda med då siktet var inställt på att omsätta miljarden. I rapporten förklarar man att det beror på att återförsäljarna som driver fysiska butiker i över 70 olika länder, har påverkats av pandemin. Företaget skriver även att man än idag känner av effekterna och att man inte har återgått till ett normalläge i återförsäljarledet ännu.

I den egna e-hadelsverksamheten har dock intäkterna ökat med hela 30 procent, och det beskriver bolaget är tack vare Ideal of Swedens satsningar på nätbutikens infrastruktur, produktutveckling och interna processer. Man fortsätter jobba mot en större global expansionen som man kommer att genomföra när restriktionerna lättar.

Av den totala omsättningen på 797 miljoner kronor, står försäljningen i Europa för 760 miljoner kronor. Den europeiska marknaden är alltså fortsatt bolagets största.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!