IKEA om satsningen på paketskåp: ”Har varit väldigt uppskattade”

"Än så länge är vi positiva".

Förra veckans helgläsning gjorde en djupdykning i paketskåpens framfart i Sverige och deras fördelar och nackdelar.

LÄS ÄVEN: Paketskåpen tar över Sverige – hur är tillgängligheten?

Annons

Möbeljätten IKEA storsatsar inte på paketskåp men de började att testa leveransmetoden i mitten av förra året. Då vi på Ehandel även testade ett av deras paketskåp.

LÄS ÄVEN: Vi testade IKEA:s nya paketskåp

Efter helgens spännande artikel så är det förstås passande att höra hur möbelföretagets paketskåp har tagits emot.

Hur har det gått med paketskåpen?

Paketskåpen utanför varuhuset i Helsingborg har varit väldigt uppskattade vilket vi givetvis är glada över. Det är alltid kul att se hur vi kan underlätta och göra det smidigare för våra kunder när de handlar hos oss på IKEA. Skåpen ger en större flexibilitet för våra kunder att hämta ut sina varor precis när de passar dem. De kan på så vis spara tid, vilket vi vet blir allt viktigare för våra kunder idag, säger Jessica Öhlin, Customer Experience Manager på IKEA, till Ehandel.

Men även om man kan hämta sina varor dygnet runt så visar det sig att kunderna inte direkt utnyttjar den möjligheten.

Trots att man kan hämta ut sin order precis när som helst på dygnet så ser vi att den stora merparten väljer att hämta ut den inom varuhusets öppettider. Man uppskattar valfriheten, ibland vill man bara snabbt hämta sina varor och ibland vill man kombinera det med ett besök inne i varuhuset. Vad som också upplevs som smidigt är att man kan köra upp i anslutning till skåpen och lasta in direkt i bilen eller släpkärran, säger Jessica Öhlin.

Inte bestämt om bredare utrullning

Jessica berättar även att kunderna oftast hämtar ut varorna inom 24 timmar från det att man får sms om att ordern ligger i skåpet. Feedbacken från kunderna ska vara positiv och de säger sig uppskatta flexibiliteten som skåpen innebär.

Annons

Vad är er analys – kommer ni att rulla ut det här på fler varuhus och i så fall var?

Paketskåpen är en del av ett större test som både provas i Sverige och på andra marknader inom IKEA. I dagsläget är detta fortfarande ett test och vi har ännu inte bestämt om vi rullar ut skåpen på bredare front. Av det resultat vi sett än så länge så är vi positiva, säger Jessica Öhlin.

IKEA är alltså inte klara med sitt test och möbeljätten meddelar att skåptestet ska pågå “tillsvidare”.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!