IKEA rullar ut ny prisoffensiv: ”Ligger i vårt DNA”

Möbeljätten sänker priserna på tusentals produkter.

Hösten 2023 gick Ikea ut med att man sänker priserna på runt 500 produkter. Nu meddelar den svenska möbeljätten att ytterligare 2 000 produkter ur sortimentet får ett nytt lägre pris.

LÄS ÄVEN: IKEA sänker priserna – på 500 varor: ”Tuffa beslut”

Annons

Det här innebär att Ikea Sverige kommer att sänka priserna på fler än 2 500 produkter under innevarande verksamhetsår, som sträcker sig till den 31 augusti 2024. Något som motsvarar drygt en fjärdedel av sortimentet.

I tider av ekonomisk osäkerhet är livet hemma viktigare än någonsin. Det är en stor investering att göra vårt sortiment mer prisvärt igen och vår strategi och vårt löfte är att fortsätta sänka priserna när vi kan, säger Elefteria Cromlidou, country commercial manager på Ikea Sverige.

Billigare restaurangbesök

Enligt Ikea kommer prissänkningarna att beröra flera av kedjans varugrupper, allt från soffor och sängar till förvaringslösningar och mindre inredningsprodukter. Även i restaurangen kommer besökarna att märka av förändringar.

Att vara prisvärda ligger i vårt DNA, och i utmanande tider är det viktigare än någonsin. Vi har lovat att sänka priserna när vi kan och nu ser vi en möjlighet att ge tillbaka till våra kunder, säger Elefteria Cromlidou.

Annons