Jätten rekordökar i pandemin – ger alla anställda 5000 kronor

"Exceptionella prestationer i en aldrig tidigare skådad tid".

Zalando fortsätter att dra fördel av den rådande pandemin. I takt med att allt fler valt att undvika fysiska butiker och istället handla online, har e-handlarens omsättning skjutit i höjden. I dag redovisar e-handelsjätten sitt tredje kvartal.

Omsättningen ökade med 21,6 procent till 1,8 miljarder euro. Samtidigt lyckades modejätten nå ett rörelseresultat på 118,2 miljoner euro. Den starka utvecklingen följer på ett Q2 som också gick e-handlarens väg.

Annons

LÄS ÄVEN: Zalandos Q2-smäll: Kraftig tillväxt och dubblat resultat

Utöver att allt fler handlar digitalt tillskriver Zalando den starka rapporten företagets partnerprogram och konceptet Zalando Lounge. Man passar också på att tacka sina anställda, som nu belönas med 500 euro - motsvarande nästan 5 200 kronor - var.

Zalandos framgång beror helt och hållet på våra medarbetare som har genomfört exceptionella prestationer under en aldrig tidigare skådad tid. För att belöna detta starka engagemang och bidrag bestämde vi oss för att ge alla 14 000 anställda en engångsbonus på 500 euro, säger Robert Gentz, en av Zalandos tre vd:ar.

LÄS ÄVEN: Jysk bjuder på vinsten - anställda får 88 000 kronor var i bonus

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!