Kollapsen: E-handlaren svarade med rea – fick se sajten krascha

Kundernas support efter bankkraschen överväldigade sajten.

Bankkollapsen fortsätter att skapa rubriker även om den amerikanska staten lovat att alla ska få tillbaka sina pengar. Bland de drabbade fann vi marknadsplatsen Etsy som nu faktiskt verkar kommit igång med betalningarna igen och samtidigt meddelar att det endast drabbat 0,5 procent av alla aktiva handlare.

LÄS ÄVEN: E-handlaren drabbad av kollapsen – ska ej påverka Q1-siffrorna

Annons

Etsy var dock förstås inte ensamma om att hamna i kläm och andra som eventuellt hade alla ägg i samma korg var uppenbart mer utsatta. Vad vi förstår så började flera amerikanska handlare som använde Silicon Valley Bank att rea ut varor. Ett ingående kassaflöde kan nämligen hjälpa situationen om ens tillgångar är låsta.

Ett företag som skojade till det lite extra var Camp.com som säljer leksaker och upplevelser för barn.

Det här är galet men CAMP behöver din hjälp! På riktigt - vår bank stängdes av tillsynsmyndigheter, så vi ber att du SPRINGER - inte går - till vår BANKRUN-rea. Och berätta för dina vänner också, snälla! 40% rabatt på ALLT på vår sida (förutom biljetter och presentkort) med kampanjkoden BANKRUN på CAMP.com, skrev företaget i sociala medier.

Bankrun är alltså det som skedde banken i fråga, då alla började ta ut sina pengar, vilket ledde till kollapsen och att myndigheter var tvungna att kliva in och stänga banken. Något som Camp omfamnade till fullo i sin kampanj.

Resultatet? Camps e-handelssajt kollapsade av det stora engagemanget att hjälpa handlaren. Men företaget verkar till slut fått rätt på tekniken och kunderna kunde fortsätta att mata in pengar i e-handeln, i utbyte mot produkter.

Krisen var dock kortvarig då staten snabbt verkar ha kommit till undsättning.

Tack vare dig (och någon mytologisk varelse som heter "The Fed") lyckades vi! Våra pengar är säkra, vilket är bra. Men något ännu större hände i helgen: vi lärde oss hur mycket kärlek det finns för CAMP - och hur villiga ni alla var att ställa upp när vi behövde er, skrev företaget för bara några timmar sedan.

Annons
Annons