Kompletts svenska verksamhet tappade en kvarts miljard

"Negativ trend i efterfrågan".

E-handelsjätten Komplett omsatte i fjol runt 15 miljarder kronor med lönsamhet. Det norska bolaget har en stark närvaro i Norden och äger bland annat Webhallen och Netonnet i Sverige. Huvudbutiken, om man kan kalla den det, Komplett.no har även systerbutikerna Komplett.se och Komplett.dk.

De två senare ska vi nu kika närmare på då de drivs under ett svenskt bolag, Komplett Services Sweden, som nu släppt sina siffror för fjolåret. Så hur går det för Komplett.se med systerbutik?

Annons

Covid-effekten, som 2020 och 2021 gav nätbutiker en boost i omsättning, har vänt under 2022, och tillsammans med den negativa effekten av bland annat Ukraina-krisen, medverkat till en negativ trend i efterfrågan för hela branschen, skriver Komplett i årsrapporten.

Försäljningen hos den svenska verksamheten stannade på 1,07 miljarder kronor. Ett tapp på nära 250 miljoner från 2021 då man omsatte 1,32 miljarder kronor. Rörelseresultatet landar samtidigt på 2,17 miljoner kronor, en minskning med en halv miljon jämfört med året innan.

Som jämförelse kan nämnas att Webhallen i fjol omsatte 1,9 miljarder, vilket också var ett tapp från året innan.

Annons