Konkurrentens utförsäljning blev droppen – går i konkurs

"Det är tungt, jättetungt".

Vi har rapporterat om ett antal Team Sportia-butiker som tvingats kasta in handduken och försättas i konkurs de senaste åren. Nu går butiken i handelsområdet Flygstaden i Halmstad samma öde till mötes, rapporterar Hallandsposten.

För ägarna Maria och Håkan Bengtsson blev det bara en tvåårig sejour.

Annons

Det är tungt, jättetungt. Det här var något vi såg fram emot att hålla på med i många år. Det var en investering vi gjorde, men det är bara att beklaga. Vi har verkligen slitit och gjort vad vi har kunnat. Vi har jobbat extremt mycket, dubbelt upp mot vad en heltidsanställd gör annars, sju dagar i veckan. Det går inte göra mer, säger Maria Bengtsson till lokaltidningen.

Situationen blev inte lättare när konkurrenten Intersport meddelade att de skulle lägga ned butiken på Stenalyckan.

Det tog hårt på oss, och säkert fler sporthandlare, när de körde utförsäljning i fyra månader. Vi har verkligen försökt annonsera och haft superbra priser, men vi har inte kunnat kämpa mot Intersport, säger Maria Bengtsson.

Totalt är det runt tio anställda som påverkas och en konkursutförsäljning kommer att pågå under de närmsta två veckorna. Exakt när portarna stängs för gott är dock inte klart i nuläget.

LÄS ÄVEN: Ännu en av sportjättens butiker i konkurs – sjätte som stängs i höst

Annons