Konkursen blev spiken i kistan – butikerna läggs ned

"Haft en avveckling".

Det var i mitten på januari som Ehandel kunde avslöja att underklädesvarumärket, Victoria's Secret gått i konkurs i Sverige, efter att Amarla Retails svenska verksamhet tvingats ge upp.

Runt en och en halv månad senare står det klart att det också blev spiken i kistan här i landet. De egna butikerna, som funnits i Femman i Göteborg samt Gallerian och Mall of Scandinavia i Stockholm, blir därmed ett minne blott.

Annons

Jag har haft en avveckling av de tillgångar som finns, varulager och annat, genom utförsäljning. Lokalerna är återlämnade till respektive hyresvärd, säger Lars Lundberg, konkursförvaltare på 7Wise, till Ehandel.

Amarla Retail AB gick back ungefär 310 miljoner kronor på fem år. Lars Lundberg vill inte kommentera exakt varför det gått så illa för dem, utan hänvisar till förvaltarberättelsen som kommer i ett senare skede.

För den som hoppas på en comeback kan det bli att vänta förgäves. För att så ska ske måste man hitta en franchisetagare som är villig att driva verksamheten i landet och med tanke på facit hittills kan det bli en svår uppgift.

Annons