Köp en öl utan leg – Amazon fyller handflatan med ny teknik

E-handelsjätten breddar sin betallösning.

Amazon One, den omdiskuterade betaltekniken som gör det möjligt att betala genom att scanna handflatan, får en liten uppgradering. E-handlaren meddelar nämligen att man lagt till en funktion som innebär att man nu även kan verifiera sin ålder med hjälp av scannern.

Amazon har sedan lanseringen rullat ut betaltekniken i sina Go-butiker och i ett allt större antal Whole Foods-butiker. Vilket gör att anslutna kunder kan betala för sina matvaror utan att använda kort eller kotanter. Nu kan de alltså även stoppa undan ID-kortet.

Annons

Arenor och barer

Först ut att använda sig av tjänsten är baseball-arenan Coors Field i Colorado, men fler anläggningar ska stå på tur. Lanseringen innebär kort och gott att Amazon One inte längre endast är en betalteknik, utan också gör det möjligt att identifiera sig, och verifiera sin ålder när så kan behövas. Till exempel vid köp av alkoholhaltiga drycker.

För att registrera sig för tjänsten krävs det dock att man lämnar ifrån sig en hel del personlig information. Som till exempel bilder av handflatan, en giltig ID-handling, betalningsinformation och en selfie.

Precis som tidigare är det en hel del som ställer sig skeptiska till tekniken och oroas över att data kan stjälas, eller användas på fel sätt. Samt det faktum att man lämnar ifrån sig personlig information till en teknikjätte. Amazon försäkrar dock dyrt och heligt att deras tjänst är säker.

LÄS ÄVEN: Meta får 13 miljarder i böter: ”Mycket allvarligt”

Annons