Kronans växlar upp med ett nytt e-handelslager: ”Siktar mot toppen”

"Ska bli en av de ledande aktörerna inom e-handel på apoteksmarkanden".

Kronans Apotek har haft en kraftig e-handelstillväxt de senaste åren och under 2021 inleddes därför arbetet med ett nytt e-handelslager i Enköping. Ett bygge, strategiskt placerat ett stenkast från E18 och riksvägg 55, med en yta på nära 13 000 kvadratmeter och kapacitet för cirka 40 000 artiklar.

Nu är det nya e-handelslagret invigt och enligt Dan Adolfsson, logistikchef för Kronans Apotek, kommer man nu att kunna hantera ökade volymer, ett bredare sortiment och ett effektivare flöde.

Annons

Vi inte bara ökar vår kapacitet, förbättrar rutiner eller utvecklar oss och våra tjänster i de här nya lokalerna, vi kommer faktiskt äga hela vår process till skillnad från tidigare, säger Dan Adolfsson.

Bättre förutsättningar

I fjol lanserade Kronans Apotek hemleverans av kylda läkemedel tillsammans med Gordon Delivery. Något man även anpassat det nya e-handelslagret för då det är konstruerat med flera temperaturzoner för att kunna ta emot krävande gods med hög säkerhet.

Vi fortsätter att utveckla vår affär och nu siktar vi mot toppen. Med vårt nya e-handelslager kommer vi få än bättre förutsättningarna för att på sikt bli en av de ledande aktörerna inom e-handel på apoteksmarkanden, säger Lina Hasic, e-handelsdirektör på Kronans Apotek

Annons