Lager 157 växte med 12 procent: ”Kräver snabba fötter”

"Valt att omprioritera med kort varsel".

Lager 157:s försäljning har ökat med totalt 12 procent under årets första halvår, från januari till och med sista juni. Under perioden har jämförbara enheter inklusive e-handeln växt med tre procent, jämfört med samma period i fjol.

LÄS ÄVEN: Lager 157 passerade miljarden: ”En överdriven prestation”

Annons

Företaget nämner att även rörelseresultatet "väntas komma in bättre" än förra året, men väljer att inte delge några siffror då det inte är spikat än.

Det är med en oerhörd stolthet som vi sammanfattar det här halvåret. Det har varit utmanande på många sätt men alla har verkligen dragit åt samma håll och den lojalitet och det engagemang som personalen har är fantastiskt, säger Stefan Palm, ägare och vd på Lager 157, i ett pressmeddelande.

Under halvåret har företaget gjort flera saker som påverkat tillväxten, det som man bland annat listar är dagliga stabsmöten, fokus på relevans och fakta, snabba omtag och snabba fötter samt öppna butiker under pandemin.

När Covid-19 slog till under våren bestämde sig Lager 157 för att inte permittera eller säga upp personal när kundflödet till butikerna minskade. Istället förflyttade man sin personalstyrka från butik till e-handelslager. Detta ska också ha gett företaget möjlighet till att växa under de senaste månaderna.

LÄS ÄVEN: Lager 157 vägrar permittera: ”Vi skall kämpa in i döden”

Snabba omtag kräver snabba fötter i hela verksamheten. Vi har valt att med korta varsel omprioritera både vad gäller kampanjer och varuleveranser, säger Stefan Palm.

Det är inte alltid vi hinner förmedla till all personal varför, men de har gjort det bästa av situationerna och lagt fokus på leverans och kundmöte. Jag upplever att hela organisationen har växt med uppgifterna.

Trots coronaviruspandemin har Lager 157 öppnat fyra nya butiker under våren. Sammanlagt har modekedjan idag 48 butiker, varav tre finns i Norge.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!