Last mile-utmanaren blir rullande apotek: ”Unika”

"En självklar produktkategori".

Last mile-aktören Kavall levererar matvaror med elcykel inom 10 minuter i svenska storstäder. Uppstickaren har tagit in mycket pengar under våren, men tvingades nyligen samtidigt till neddragningar.

Nu är det positivare tongångar igen. Bolaget ska nämligen utöka sitt utbud med 50 olika produkter inom receptfria läkemedel och egenvård, enligt ett pressmeddelande. De säger sig därmed bli först med att leverera apoteksvaror med så kallade ultrasnabba leveranser.

Annons

Vårt fokus är att kunna leverera det våra kunder vill ha, i stunden de vill ha det. Och receptfria läkemedel är en produktkategori som känns självklar att erbjuda med nästan omedelbar leverans. Vår modell gör det möjligt och här är vi unika, vilket känns väldigt kul, kommenterar John Tengberg, vd på och medgrundare av Kavall.

Beställningar av apoteksvaror kan göras i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kavall har även infört id-koll med Bank-ID för dessa varor, och kunden visar legitimation vid leverans.

Vi jobbar ständigt på att utöka vårt sortiment och fyller på med nyheter veckovis. I dag finns över 2 000 produkter att välja mellan i appen. Just receptfria läkemedel har varit på önskelistan länge och vi är glada att äntligen kunna erbjuda det till våra kunder, kommenterar Marika Muchewicz Hjorth, Head of Assortment & Buying på Kavall.

LÄS ÄVEN: Kavall fyller på kassan igen – musikproducent går in med pengar

LÄS ÄVEN: Efter miljonregnet: Stort sparpaket på last mile-uppstickaren

Annons