Logistikleverantörer slår sig ihop – vill bli snabbast på marknaden

Storsatsar på hemleveranser i södra Sverige.

TPL-företaget Aditro Logistics och logistik-startupen Airmee, som tidigare i år fick in Apoteas vd Pär Svärdson som investerare, har inlett vad som beskrivs som ett strategiskt samarbete. Det innebär i korthet att Aditro Logistics TPL-lager i Jönköping framöver kommer att användas som omlastningscentral för Airmees hemleveranser.

LÄS ÄVEN: Pär Svärdson - hemlig investerare i Airmee

Annons

Airmee har satsat stort på att etablera sig inom segmentet hemleveranser. I dag kör bolaget enligt egen utsago ut varor åt cirka 150 företag, och tanken är att den nya satsningen ska få fart på företagets expansion till Göteborg och Malmö. Att varorna lastas om i Jönköping ska enligt Airmee leda till att företaget får en mer effektiv ledtidssetup för hemleveranser i Sveriges tre största städer.

Vårt samarbete med Aditro Logistics innebär att vi kan hjälpa e-handlare med lager runt om i Sverige att erbjuda sina kunder kanske de snabbaste same day-leveranserna på marknaden. Samarbetet är också en viktig del i vårt arbete att utveckla hållbara transporter genom att konsolidera olika parters flöden på så få fordon som möjligt, säger Julian Lee, vd på Airmee, i ett pressmeddelande.

"Kan uppnå väldigt sena cut off-tider"

För Aditro Logistics, som beskriver sig själv som en av Sveriges största aktörer inom TPL, ska samarbetet innebära en bättre service för bolagets kunder.

Detta är en viktig pusselbit för oss i vårt led att skapa ledande lösningar för Sveriges retailbolag. Genom detta samarbete kan vi uppnå väldigt sena cutoff-tider för hemleveranser dagen efter från Jönköping till Sveriges alla större städer, och samtidigt som vi kan bistå Airmee med ett effektivt nätverk, säger Johan Andersson, regionchef Syd på Aditro Logistics.

LÄS ÄVEN: De når en miljard - anställer två ytterforwards och en mittfältare

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!