Löwengrip-grundade Hermine Hold går i konkurs efter åtta månader

Förlust på 1,5 miljoner första året.

Med Hermine Hold kan vi erbjuda något som ännu inte existerar på marknaden. Ett starkt, kvinnligt varumärke nischat på håraccessoarer, som bygger sin identitet via sociala medier. Produkterna i kombination med dessa kanaler och den målgrupp vi redan kommunicerar med, är en 'perfect match’ sett till konkurrensen. Det är dessa insikter som gör det möjligt för oss att bli en aktör att räkna med, redan från start.

Så sade Isabella Löwengrip när hon tillsammans med iDeal of Swedens grundare Filip Ummer och Joachim Lindström lanserade den nya e-handeln Hermine Hold för ungefär åtta månader sedan. Planen var att sälja Instagram-vänliga produkter - i det här fallet håraccessoarer i premiumsegmentet - på nätet.

Annons

LÄS ÄVEN: Just nu: Löwengrips nya e-handel är live

Enligt uppgift var tanken redan från början att Hermine Hold skulle nå miljardomsättning efter ett par år, men så blev det inte. Enligt nyhetssajten Breakit, som i sin tur hänvisar till Bloggbevakning.se, har Hermine Hold försatts i konkurs. Både Isabella Löwengrip och vd:n Katarina Roger har sedan tidigare lämnat projektet, och den tillförordnade vd:n Linus Kaasik menar att hans sju veckor på posten inte har räckt till för att lyckas vända till lönsamhet.

Vi ser många retailkollegor (ex. Forever21) där konkurs eller rekonstruktion har inneburit en omstart och förhoppningarna är att Hermine som varumärke ska få leva kvar, skriver han i ett sms till Breakit.

I somras berättade Katarina Roger, som då hävdade att Hermine Hold hade fått en "bra start" och att bolaget hade vuxit stadigt sedan lanseringen, att märket både hade planer på att lansera i övriga Norden och att satsa på ökad fysisk närvaro. Hur det blir med det nu återstår alltså att se.

LÄS ÄVEN: Hermine Holds vd: "Har mycket att hämta från fysisk handel"

Hermine Hold tog enligt Breakit tidigt in 8 miljoner i riskkapital. Någon omsättning redovisades inte under förra året, men däremot gjorde Hermine Hold en förlust på 1,5 miljoner.

Annons